Khamis, 25 Disember 2008

Alhamdulillah for my frnz~

Alhamdulillah bertuahnya saya hadir dalam generasi ke 10 ppmusm ni.. sebab lelaki dlm ppm ni suka jadi chef yg dgn sukacita memasak.. malah lebih pakar.. kami yg sisters mmg respect la bila brother2 ni memasak especially nydp1 kita yg masak.. haha.. syukur... so dapat la kami yg sister ni pergi main2 tepi laut masa brothers masak.. bila time makan, terima kasih krn menunggu kami..hehe.. sampai terbaring2 menunggu .. kelaparan ke? kesian..

actually kami pergi picnic pagi tadi. objektif program ukhwah. simple je progrm. ta'aruf, masak, solat,makan,debat..
tapi ta'aruf ni special.. sgt detail.. sgt panjang masanya.. haha.. mcm2 rahsia bocor time tu.. hehe.. tapi bagus sifat telus ni, kita lebih saling memahami. saling memahami ni penting. especially dlm gerak kerja. yg dtg picnic ni sume yg core ppm.. tulang belakang ppm.. nadi ppm..

lillah patutnya x leh nk join picnic tu sebab tengah tak sihat.. tapi sebab teringatka
n MT yg pergi mcm x cukup je, paksa2 pergi.. tapi bila balik tadi fikir2.. alhamdulillah lillah pergi. kalau tak pergi mesti menyesal.. sangat2 menyesal... masa kat sana kwn2 semua sgt ambil berat ttg lillah so tak ada side effect pun. masa nak pergi masjid, pinjam motor brothers.. tapi sisters semua tak de lesen. fairuz tau bawa motor.. dan dia pun telah memberanikan diri membawa motor.. wa.. hebat fairuz bawa.. jantung berdegup laju.. dan lillah ingat Allah je sampai la ke masjid tu..~_~
jangan marah fairuz.. saje je.. masa tengah naik motor tu tetiba terperasan ada motor lain di jalan bertentangan tp bergerak selari dgn kami. eh? tiba2 ternampak ada kereta dari depan.. la.. kami salah lorong, makan jalan orang.. :P

nini pulak, dia bagi lillah pinjam beg dia sebab lillah takde beg nak pegi program.. lepas beg
lillah kene curi aritu, lillah tak beli pun beg baru untuk ganti.. haha.. din kata patutla macam pernah tengok beg tu..

asma pulak, team modul yg baik. walaupun kita
langsung tak ikut flow modul, tapi kita berjaya capai objektif modul. thumbs up for asma! romlah plak... dah nak pergi oversea,, jgn lupa bagitau sebelum pergi tau.. nak tuntut macam2 :D

to all brothers~ time kasih sbb masakkan utk kami.. time kasih sebab malam semalam stay up basuh ayam, potong & perap ayam tu.. time kasih sebab masakkn nasi goreng tu.. time kasih sebab basuh dulang2 dan bekas2 lepas kita makan tu.. time kasih sbb jd driver kami.. dan lain2.. banyak rasanya budi baik u all.. ^_^ Thumbs up for zaidi, din, saiful, afiq, abrar, farid, rahimie
.. to all senior yg sudi singgah menjenguk adinda2 kalian.. mekasih banyak2.. kami really appreciate it! :D

banyak kan yg kita dah belajar hari ni.. ttg ukhwah.. ttg sebuah perjuangan.. ttg persahabatan.. banyak la.. masa sesi muhasabah tu, lillah tak tau apa yg lillah dah cakap.. tapi harap kita semua terkesan dgn muhasabah tu.. dan tak lupa pada ta'aruf yg berjela-jela tu..


Selama ini

Kumencari-cari
Teman yang sejati

Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian

Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu

Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan

Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya

Kejujuran kita

15 ulasan:

  1. ya allah, bestnya..happening betul picnic. tak penah picnic ramai2 cmtu...huhu

    BalasPadam
  2. alhamdulillah.. budak2 tu memang jenis happening.. ceria sentiasa. :D

    BalasPadam
  3. salam lillah... heheheh.... mmg best tau eny..

    hum..nk gambar lillah.. sendlah kat orang tau.

    alhamdulilah.. ni lah paling best picnic yang orang pernah p. ( rasanya nilah yg pertama ) hum..rindulah nanti kalau habis grad nanti. PPM sememangnya persatuan yang best tau.. nk promote ni.. join2 jgn takut.. walapun sukar di fahami ia bermanfaat dan terasa sehingga kita keluar dari U.

    BalasPadam
  4. w'salam fairuz, nk gambo meh la cni.. mlm ni dtg bawa pandrive ok..

    ala.. lambat lagi nak grad.. kite bole g picnic byk kali lagi.. haha..

    yg ptg bawa skali chef2 kita tu.. driver skali.. x best kalau deorang x de.. (ngaku x reti masak ngan x reti drive kereta manual~)

    BalasPadam
  5. Salam..
    Alhamdulillah..akhirnya dapat gak org komen..huhu..
    Syukur Alhamdulillah sebab diberi kesempatan n peluang utk p 'pcnic' 2..
    huhu..

    Da lama org x rasa enjoy cm 2..mungkin disebabkan kehadiran sahabat2 sekalian kot..

    Alhamdulillah n syukran kpd semua warga PPm yg p prgram 2..sebenarnya org takut gak nk p, maklumlah da agak lama org menyepikan diri..takut sgt kehadiran 'insan_kerdil' ni tidak ditemia..
    Terima kasih semua..

    program hari 2 btol2 special sbb sesi ta'ruf yg sgt m'dalam..mcm2 soalan yg ditanya..mengalahkan g interview keje..hehe..

    BalasPadam
  6. w'salam romlah..
    well.. masa interview romlah la yg paling 'kejam' skit..hihi.. si Din provok2 nak pecahkan rahsia romlah.. hehe.. akhirnya lillah yg pecahkan.. haha..

    em.. nnti bila2 kita jupe lg..(baru berpisah x sampai 1 hari..)

    bilik lillah yg serba kekurgn ni sentiasa mengalukn romlah tau :p

    BalasPadam
  7. 2 la psl..huhu..
    takut org time tu..tp mungkin da ditakdirkan semua org akan tau kot..xpe..xde pe pon..

    pandai btol din ek...huhu..bahaya ni din ni..hehe..lps ni kena lebih berhati2 lah kalo ada rahsia =>..huhu..

    insyaAllah, ada masa nanti kita jumpa lg =>..

    x la..bg org da cukup dah,bkn setakat da cukup, da lbh da..nsb baik lillah ada tau, kalo x org kena tido sorang2..hehe..org x biasa xde org..huhu..TQ lillah =>..

    BalasPadam
  8. InsyaAllah =>...

    Sahabat-sahabat sentiasa dihati =>..

    "Telah ku temui teman sejati
    buat menemani perjuangan suci
    Kau sahabat kau teman sejati"

    Hehe..apa yg org merapu..x tau la =>

    BalasPadam
  9. manada mrapu la.. tu isi hati.. hehe..

    :">

    BalasPadam
  10. assalamualaikum lillah...izinkn sy komen dsini ye..he2.. alhamdulillah akhirnya slesai jg prgm rehla kita yg yg tlh dtunda beberapa kali rsnye..ptama skali mohon stinggi2 kmaafan pd shbt2 mt ku yg bersungguh2 ingin mjayakn program ni..maaf jk ada yg trasa ati n xpuas ati dgn arahan n prubahan yg tiba2 ye..tp still mberi kjesama yg tbaik..maaf jg pd shbt2 ppm ku dgn prubahan prgm ni..trima kasih krn msh nk join..sronok jg mgimbas kembali psedian shbt2 mt ku sblm prgm ni..ada yg bsusahpayah dgn psediakn mcari pgankutan kami..ada yg tertekan asyik nk sms pserta ubah trkh prgm..ada yg dh macam ayh misali tpaksa menyediakn masakan awl2 pagi lg utk prgm ni..ada yg xtido mlm nk siapkn modul prgm ni last minit prubahan..ada yg sbk d bshoping utk myediakn alatan yg dperlukan utk prgm ni..ada yg tpakasa mgorbakn ksihatan n kpentingan diri sdiri utk mjayakn prgm ni..n xlupa jg pd senior yg byk mbantu adk2 mu ini..xth apakah pkataan terbaik ingin ku ucapkn tanda trima kasih pd kalian smua..trima kasih byk2 wahai saudara ku skalian..trima kasih..moga trus istikomah dgn gerak keja ini..n kuat mghadapi apa jua ujian n cabaran bsama2..syukran..;-)

    BalasPadam
  11. w'salam..

    ala...
    nape Anonymous ? nape x letak nama...
    (mrajok la..)

    yg pasti MT ni.. nak teka takut silap.. silap k teka MT?

    BalasPadam
  12. cuba lh teka dl..huhu..nk link ke blog trus tp xreti pl..cuba teka mak ppm ye..huhu..hr tu suruh koment sgt kn..huhu.

    BalasPadam
  13. tak suka main teka2! nnti silap.. x mo teka. :-(

    mcm dh tau je sape.. hm.. tp x mo teka jugak! baik ngaku cpt..

    BalasPadam

Assalamualaikum... :)

Tunjukkan aku kawan jalan mana arah kejayaan....