Khamis, 1 Januari 2009

halal Dating ? Btul ke??

wah... sudah besar anak2 buahku.. sudah mula mencari2 pasangan yup.. (dalam PPM, jawatan NYDP2 juga dikenali sebagai mak ppm.. sebab menjaga kebajikan anak2 buah) yang bagi nama mak ppm ni siapa tah.. tapi memang memberi kesan yg kuat kpd all my kids (ahli2 ppm)..

ehem2.. anak2 buah ku yg comel2, tak salah anak2 nak bercinta. hukumnya harus. dan nak mencari2 pun tak salah .. sebab Allah suruh kita berusaha.. persoalan kecewa atau tidak tu soal lain. Allah tak menjadikan sesuatu tu main2.. Allah tau yg terbaik.. setuju? any bantahan?

persoalannya ialah bagaimana nak memandu hubungan cinta supaya yang harus tidak menjadi haram.. dalam posting dulu2 lillah dah pernah post tajuk 'status cinta harus berubah haram' bole refer situ..

http://coretanfisabilillah.blogspot.com/2008/11/status-bercinta-kasih-harus-yg-berubah.html

bila hukumnya harus.. maka tidak lah bole dihalang. dah besar pun.. tak boleh nak ikat tangan kaki atau kurung dalam rumah.. semua dah ada handphone & internet kan..
jadi apa yg penting ialah anak2 buahku yg disayangi mengikut guide line syariat owkey....?
:D (cakap baik2 ni....)

di sini dilampirkan poster khas buat si comel yang dah membesar rupanya.. click utk besarkan. save la.. pastu sebarkan kat kengkawan len.. ni promosi membimbing mama papa yang soleh solehah.. moga sentiasa dalam syariatNya..

~ to my lovely sis & bros yg request for this post, mekasih.. ish terharu tengok korangdah besar2 la..~cptnya masa berlalu..





Tiada ulasan:

Catat Komen

Assalamualaikum... :)

Tunjukkan aku kawan jalan mana arah kejayaan....