Sabtu, 25 April 2009

khas buat kak na tersayang... ;)

message di shoutbox lillah pada 24 Apr 09, 23:55

farhana..: lillah... salam ziarah.. kakna sayang kan lillah.. smg lillah terus kuat.. hari2 mendatang.. :)
farhana..: lillah ziarah tau blog kakna selalu... nanti pas kakna x da dsini kt berhubung ngan blog plk.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dedikasai khas buat kak na tersayang..
(kakna = mantan PPMUSM 08/09)



ye, lillah pun sayang kak na juga!! maaf smalam tak sempat jumpa..

lillah sampai di usm kul 3petang.. pastu kemas2 barang, then pergi meting MT baru sidang depan.. (kak na, asma, fairuz, kak wa, saiful,zaidi, din dah jadi mantan..)

balik tu siap2 utk usrah sisters Mt baru plak.. ini first usrah dgn new naqibah2 sidang depan.. kita ada 10 new naqibah.. insya'Allah buka sem nanti adik2 ni akan ada anak2 usrah masing2..

habis selesai usrah tu kul 11 mlm.. kemas2 barang.. kul 12 balik kL smula.. maaf tak sempat nak jumpa kak na.. tak sempat jumpa fairuz.. tak sempat jumpa asma..

perasaan lain sikit semenjak join team MT baru ni... hehe. :p
ofcoz kerja dgn org2 yg berbeza rasanya juga berbeza... masih banyak tanggungjawab yg perlu diselesaikan..
moga diri lillah ni dapat dimanfaatkan sepenuhnya utk Islam...

erm, terharu dgn hadiah comel from kak na.. abel yang pass hadiah tu masa meeting petang tu.. maqasih.. sweet & touching.. comel sgt.. :'-)
sayang kak na..... rindu kak na...
rasa nak nangis la.. terharu sgt2.. cepat pujuk balik!!



To:- my cik mot lillah...

Semoga lillah akan terus kuat, sabar & tabah.
TQ 4 everything..

~~belakg kad tu tulis : senyum selalu..
kak ana PPMUSM 08/09 =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kak na...

kak na ingat lagi tak masa kita first time jupe di prog dakwah di sg siput?

kita makan dlm gelap sbb xde letrik.. kita bergilir hulurkan segayung demi segayung air keruh masa nak mandi sbb xda air.. kita tak lena tidur sebab bimbang keselamatan..

kita taaruf tentang perjuangan hidup masing2.. dan lillah still ingat yang kak na sambil gelak berkata:
"tak sangka lillah ni mcm ni rupanya..."

hehe.. baguslah.. time susah la baru keluar perangai sebenar..
baru kita tahu siapa kawan kita tu..

kita bertemu dlm keadaan sdg diuji dgn hidup yg sgt2 susah.. alhamdulillah itu ujian saringan dalam proses mendapat sahabat fillah yg sangt2 bermakna.. u r part of me... :'-)

12 ulasan:

  1. salam alaik buat lillah yang tersayang... huhu terharunya.. terima kasih sbb sudi terima pemberiann kakna yang x seberapa 2.. =) hehe x cukup duit sebenarnya akhir2 sem nh.. i2 je yg kakna mampu bagi.. happy nye sbb lillah suka..(^_^) lillah.. kakna ingat sangat saat kita bertemu kali pertama dulu..=) sweet lah.. amek air smyg ngan satu botol je... pas2 pagi2 pusing kat depan surau 2 sampai dah berapa kali pusing tah, dok bercerita ... bro2 yg len pun naik pelik kat kt berdua.. hehe… di kesempatan nh kakna nak minta maaf banyak2 kat lillah.. halalkan makan minum kakna selama ini.. kakna harap kita akan tetap teruskan ukhuwah ini walaupun lillah dah bercucu cicit..huhu =( sedih sbnrnya kakna bila nak tgglkan lillah dan sahabat yang lain.. x pernah kakna merasai ukhuwah yg macam nh.. suka duka ttp bersama.. lillah kakna yakin dan pasti, Allah telah meletakkan lillah untuk terus berjuang dengan adk2 mt yang baru nh,, pasti ada hikmah.. mrk amat memerlukan skongn lillah dsaat ini.. jangan lah lillah bersedih hati selalu ye... dsaat lillah rasa down ambil lah wuduk dan bacalah al-quran.. insyaAllah lillah akan kuat semula. Kalo lillah rindukan kakna.. msg je kakna.. kalo kakna sibuk sgt sampai x balas msg huuhuu.. kejam r kakna 2.. huhu.. bersangaka baik lah selalu ek.. nanti kalo free2 kakna datang ziarah korang..ek..
    kakna suka msg lillah bagi kat kakna ari2…
    “jika kamu diuji dgn musibah, saat i2 bersabarlah krn i2 termasuk perhatian Allah kpd hambaNya.. terimalah ketentuanNya krn Dia tahu yg terbaik untuk kita.. alangkah hebat org yang beriman, saat susah mereka bersabar, saat senang mereka bersyukur…”
    Syukran ya ukhti…(^_~)
    P/s: Buat adk2 mt yang baru.. jaga kaklillah baik2.. jangan buli2 kaklillah yang comel nh..huhu, jangan bagi kaklillah sedih2 tau.. =)

    BalasPadam
  2. huhu lillah.. majuk ngan lillah. X ajak org pun p meting semalam. Nk jumpa lillah..xpi, smalam org tk berapa sihat..mmg xleh p dup.Jauh sangat..ingat wat kat kiub. Kalau wat kat kiub leh terus ajak kemas kiub hehe.
    lillah..jgn sedih2 ye. Kan org dah janji ngan lillah.. org xkan tinggalkan lillah..tekad!!. ( insyaALLAH ). InsyaALLAH..sem depan ap2 shaja..nk share ngan org 24 hour org ada untuk lillah k. ( insyaALLAH ). InsyaALLAH, kita harungi sma2 suka dan duka. Org akan sama2 train adik2..masih bnyak tangungjawab yg tergalas kat org ni. Tk leh tinggalkan lagi ppm dan usm. Hehe.
    Lillah jaga kesihatan baik2. Nnti bising cik mot hehe. Ap2 pun kesihatan no 1. MBM no 2.

    sja nk share~~
    semalam mereka saja tinggalkan kenangan sedih kat org. Huhu.. kat bilik kmi 323 pertumpahan air mata berlaku. Saja betul nk wat org nangis smalam. Tukang provok kak na. Hehe.. akhirnya semua nangis. kak na2.. hmm org pun kalau citer pasal dia..mahu 3 page x habis. hehe.

    hadapi hari esok dgn senyuman. =)
    insyaALLAH kita jumpa di MBM..insyaALLAH.

    BalasPadam
  3. slap2..mot2..bukan cik mot. HEHE..maafkan kak lang ye.

    BalasPadam
  4. wah..terharunya org baca ='(...

    BalasPadam
  5. bagusnya..sahabat2 masih da masih tok luangkn b'sama..it would b a nice moment in ur life =)..

    BalasPadam
  6. ala...mana ada org bising2 pun.skit2 ja, kalo x bising, xleh,cikmot ni dh la degil.smlm pn mkn nasi lg,dh ponteng pantang dh.slalu xnk jga kesihatan.nak report kat makcik nnti..

    sedih.nak nangis.cikmot balik kejap ja,xsempat pun nk ckp2.kecik ati tau.sunyi......

    :(

    BalasPadam
  7. to kak na sayang:

    hehe.. klako la ingat balik masa yg kita pusing2 depan surau tu.. memula tu kita ikut abg ucop kan.. pastu bila dia jln jauh sgt kita stop ikut dia.. tu yg asik pusing2.. ingt masa kasut abg ucop hilang sbb a.izzat pinjam.. klako2.. hehe.. panik a.ucop masa tu..

    lillah hepi ngan hadih kak na.. sayang sgt nk makan gula2 tu.. nk tengok je.. sbb sayang la mende tu.. tp dah makan 1 td. x tahan.. :p

    to fairuz sayang :

    fairuz ni.. ish3.. suka wat lillah terharu.. nnti lillah nangis, fairuz kne pujuk balik!! :p
    xpe..lillah x penah rasa ditinggalkan pun.. Allah kn ada.. apa yg penting kita hargai stiap saat yg ada ni kan..kan..
    nnti suatu ari nti fairuz dh kawen pun, bukannye bleh temankn lillah lg..ehehe :p jgn marah ye kak lang sayang,.. dah dekat tu..

    BalasPadam
  8. to insan kerdil ku sayang :

    masa besama romlah pun adlh precious momen for me.. baby aishah dah besar ckit.. muka dah mcm mus'ab la.. dah tak debab mcm dlu dah.. nnti bila romlah balik, insya'allah dia dah bole blajar berdiri kot.. hehe

    exam wat yg tebaik tau.. lillah dpt sms romlah.. tp salu x dpt reply.. dia reject aje.. ntah nape.. hm.. nnti 1-9 lillah gi mbm.. pape email la ye.. :)


    tp aisya humaira GOKU :

    motmot ni... smalam lillah dh tanya dah.. nak ckp pape x.. x mo ckp... tengok muka pun mcm nmpk ada srabut2..xpa.. ni tgh nk exam, tu yg rasa tertekan skit.. ekceli motmot ok kan.. ttg perasaan hati yg x stabil tu biase la.. kita kan makhluk normal :p

    mcm kenal hair band hijau yg cun tu.. tuan dia mesti cun gak kan.. :P

    kene makan byk2 tau.. biar jd tembam.. xmo skip2 makan.. tau.. kene jaga kuantiti air.. mcm unta.. :)

    gud luk dgn presentation tau.. wat yg tebaik.. i knw u can.. amin

    BalasPadam
  9. hopefully i'll be ok and ok and ok.sgt stress sbnrnya.rsa penat, letih, mcm2 la..aaaa,xnk ngeluh dh.biarlah apa2 pun..

    hair band hjau tu yg org pya la.sbb tu comel mcm org gak.hehe

    nk mkn byk2, tp xlalu la.nnti jgn buat mcm td lg tau.rsa bersalah sgt2 kt adik kita tu.apa2 pn, org akan make sure org akan mkn..ok??

    wish me luck 4 tomorrow.doakan org eh..

    BalasPadam
  10. to aisya humaira :

    ekeleh.. dia yg degil.. tu yg dia rasa bersalah..
    tau lapo tp xmo makan.. mmg degil... degil...

    abel dgn rela hati masa lillah minta tlg dia blikn makann utk budak yg degil xmo makan tuh..
    dia hepi jer..

    len kli kalo xmo makan, 1 rombongan lillah hntr utk wat jamuan kat sna..

    utk viva sok, bangun la awal.. wat tahajud ckit, ngaji.. tenangkn diri.. u hv try ur best.. nothingto regret..
    owkeh cik motmot sayang..

    p/s: hair band hijau tu mewarisi ke'cun'an tuan asal dia.. so bila dpt tuan baru, hair band tu maintan cun.. :p

    BalasPadam
  11. wah..terasa sayu n hati mula menjadi terkasima bile bace entri yg ni..semoga ukhwah antara kita semua membawa sampai ke syurga..kak lillah jgn cedih k...mulai sem dpan giliran Wan pulak jaga Fairuz n Kak Lillah...hehehheh

    BalasPadam
  12. to budak tunggal :

    wan kne jaga smua akak,abang n adik2 ppm baik2 tau... :p

    BalasPadam

Assalamualaikum... :)

Tunjukkan aku kawan jalan mana arah kejayaan....