Ahad, 8 November 2009

Jemputan misi dakwah & ziarah ke Yala, Thai (17-20 Dis 2009)

sahabat2 bersama kenderaan yg akn kita gunakan utk misi ini..


assalamualaikum sahabat2 yg dikasihi..

kalian dijemput untuk menyertai misi dakwah & ziarah ke Yala,Thai

pada 17-20 Dis 2009 ini.

anda hendaklah memberi respon sebelum 15 Dis 2009 (paling lewat)

Kamaruddin Kassim: السلام عليكم

lillah: waalaikumussalam..

Kamaruddin Kassim: prog 17-20 Dis ni boleh tak ke Yala

Kamaruddin Kassim: jadual terperinci saya belum buat lagi

lillah: saya ke ustz?

Kamaruddin Kassim: yer

lillah: atau shbt2 yg lain?

lillah: sy x pasti lagi

lillah: sbb ada prog 15-25 dis tu...

lillah: hm..

Kamaruddin Kassim: maklumkan pada semua sahabat2 ...

lillah: utk 17-20 tu ye?

Kamaruddin Kassim: 17Dis-20Dis

lillah: sebelum ni muslimat yg pergi ke sana tinggal di mana ye?

Kamaruddin Kassim: tempat tinggal boleh diuruskan

Kamaruddin Kassim: semua perbelanjaan ditanggung sednri

lillah: agak2 dalam berapa kos perbelanjaan tu?

lillah: utk tempoh 3 hari tu?

Kamaruddin Kassim: war-war awai supaya mereka sempat buat pasport, simpan duait dan ejas cuti

Kamaruddin Kassim: nanti saya berapa kosnya kemudian

Kamaruddin Kassim: perbelanjaan tak tinggi

Kamaruddin Kassim: bertolak awai pagi pd 17hb

Kamaruddin Kassim: ptg cdg nk meeting dgn pihak sek haji harun

lillah: ooo

Kamaruddin Kassim: mlm kita mula bengkel dan taklimat

lillah: nak berapa org ?

Kamaruddin Kassim: 18hb kita dh mula buat ziarah dakwah ... bengekel kita banyak dalam perjalanan

lillah: ooo

Kamaruddin Kassim: cuma malm sahaja kita tak bergerak ke mana-mana .. cuma kita buat bengkel di lokasi tertutup

Kamaruddin Kassim: kita cuba berapa org yg boleh

Kamaruddin Kassim: tak lebih daripa 30 org

Kamaruddin Kassim: kurang pun kita teruskan jgk

Kamaruddin Kassim: 20hb ptg kita bertolak balik

You have accepted the invitation to start photo sharing.


lillah: ok ustz

lillah: nti ust bg sy detail tempat & kos nya ye..

Kamaruddin Kassim: kita guna kenderaan begini

lillah:

lillah: mcm pergi ke kuala mu je

Kamaruddin Kassim: supaya lebih lasak dan mudah ziarah tak bnyak soal pihak tentera

lillah: siapa lg yg akn pg 17hb nanti?

Kamaruddin Kassim: buat masa ni kjp tadi si Hadi dh bagi komitmen

Kamaruddin Kassim: ahli API, LANDAS dan aktivis yg pernah bersama

Kamaruddin Kassim: kita pilih di kalangan yg pernah bagi komitmen dgn kita

Kamaruddin Kassim: tujuan utk memantapkan lagi kegiatan dakwah bil hal

Kamaruddin Kassim: latihan peningkatan di kawasan tak selesa

lillah: baiklah.. insyaAllah nanti sy akn follow up mereka...

lillah:

Kamaruddin Kassim: sya cdg buat di sek hj harun jika ada tempat

Kamaruddin Kassim: kalau tidak sy akan bincang dgn kawan2 disana

Kamaruddin Kassim: dlm bulan Nov ni saya akan sekali lagi ke sana utk susunan jadual latihan bersma mereka

Kamaruddin Kassim: ada sapa2 yg nk ikut?

lillah: bila due date nak cari org utk prog 17hb ni?

Kamaruddin Kassim: due date ... 15hb Dis

Kamaruddin Kassim: 15hb dh muktamad

lillah: ok..

Kamaruddin Kassim: ziarah dakwah melibatkan wilayah patani, yala, narathiwat

Kamaruddin Kassim: masa balik baru kita singgah di songkhla

Kamaruddin Kassim: kalau boleh kita ejas utk melawat majlis agama islam songkhla
kenderaan yg lasak....
majlis agama islam songkhla
majlis agama islam yala
inilah tempat kita akan bermesyuarat, di Ma'had Al-Bi'that Ad-Diniah (Pondok Haji Harun). insyaAllah kita akan turut mengadakan ziarah dan latihan dakwah (training of trainers -TOT) selama 3 hari pada bulan Disember ini (17-20 Dis).. insyaAllah...

5 ulasan:

  1. subahanallah.. hati terasa nak pergi..moga Allah berikan kelapangan..

    BalasPadam
  2. amin3...

    :D

    x cukup dulang nyiru ditadahkan~

    BalasPadam
  3. tapi takut..

    yala bkn salu ada tembak2 ka?

    BalasPadam
  4. memang pun..

    boleh rujuk post sebelum ini untuk tahu kisah guru2 yg ditembak di sekolah tu...

    :)

    BalasPadam
  5. Hey
    Companies House Webcheck
    Webcheck Companies House
    Company House Webcheck
    Companies House Webcheck Service

    [url=http://perosnalbinking.v3host.be/companies-house-webcheck.html]companies house webcheck[/url]

    BalasPadam

Assalamualaikum... :)

Tunjukkan aku kawan jalan mana arah kejayaan....