Selasa, 22 Oktober 2013

Isu Jodoh Lambat Sedangkan Diri Sudah Berubah Ke Arah Lebih Baik


  • C

    Em...actually kte de sesuatu nk tye kt awk..aser awk sorng je yg bole bg pndpt sewajarnya... Kte single lg..n of coz ble da umur nk msuk 27, mst parent akn tye da ad calon sume kn..honestly kte memang xde spe2...last time kte couple, 4 years ago, n it was a really big mistake kte..kte ckp big mistake sbb kte couple dgn org yg beragama, study in egypt..tp kte rs byk zina hati yg kte bt..i mean of coz la ad rndu sume..n kdng2 bla chatting mst kdng2 solat jd xtntu arh..mmg kte akui kte yg brsalah..not my ex bf..n at last kami putus, myb sbb ble ad prob, jaoh n ssh nk slesaikan prob tu...
  • C

    Lps tu kte lngsng xde hbungan dgn spe2.. slh 1 reasonnya sbb kte tkot kte akn jd mcm dl, asyik brcnta smpai lupa Allah.now kte byk berserah kpd Allah..bg kte biarla Allah yg mnentukan jdoh kte..kte kwn dgn sume org, tp just as a friend, tiada prsaan lngsng kt mna2 guys..
  • C

    Tp kte skarng mcm buntu, parent kte da bersuara psl jdoh, n ble kte ckp kte serahkan pada Allah tntukn jdoh kta, my dad said kakak ni trlalu berserah sgt, kne usaha jgk..knl2, kwn2 sume.i mean couple etc..tp kte cm xsuke sbb bkn ke bnde2 tu sume mnjurus ke zina hati..? Kte lbeh berusaha mcm prbnyakkn solat, bc alquran, bt solat hjt..mcm tu je.
  • C

    Soalan kte, ckup ke klu kte just bt solat2 sunat, bc alquran, n berusaha dkt kn dri kpd Allah, tnpa berusaha utk knl org sna sni ..brkwan n sume..honestly kte xtaw ape bntuk usaha mndekatkan jdoh yg disarankan oleh islam..kte mngaku, kte msih lg di thp belajar..byk lg yg kte xtaw..kte pn xtaw nk tanya pada siapa...just yg kte nmpk khalilah je...
  • C

    Mnta maaf ye kalau soalan kte menyerabutkan khalila..kte hrp sgt khalila blh bntu kte..
  • Nur Khalilah Rasyidah
    Nur Khalilah Rasyidah

    Waslm...., jodoh ni hak milik Allah... ia dah ditetapkan Allah semenjak dalam perut mak... cepat atau lambat perkara kedua, yang penting jodoh tetap ada. Jika tidak bertemu di dunia, Inshaallah ada di syurga. Di syurga tiada orang bujang.. Tindakan yang perlu Su buat ialah pasang niat untuk berkahwin supaya mendapat redha Allah. Kedua , perbaiki hati, ibadah, akhlak dan hubungan dengan semua makhluk. Jodoh ni kadang2 terhalang kerana dosa-dosa kita... jadi perbanyakkan taubat.... taubat tu maksudnya jangan buat lagi dosa-dosa silam... dosa lalai solat... dosa lalai tangungjawab...dan lain-lain.... Inshaallah sambil kita perbaiki diri, Allah perbaiki peribadi pasangan kita.. Inshaallah. ....
  • Nur Khalilah Rasyidah
    Nur Khalilah Rasyidah

    Perbanyakkn solat sunat mohon doa daripada Allah....
    Doa mohon Allah gerakkan hatinya supaya mencari kita...
    perbanyakkan sedekah..
    mcm2 cara....
    kesimpulannya jadi orang baik
    Orang soleh ada aura...ada magnet....membuat hati yg baik tertarik
    Moga dipermudahkan jodoh....keep in touch
    Take care....
  • C

    Trima ksih awk..for ur advice
    Awk pon take care ye..
    Kte akn cube bt pe yg awk advice tu..thank u very much;)


Tiada ulasan:

Catat Komen

Assalamualaikum... :)

Tunjukkan aku kawan jalan mana arah kejayaan....