Rabu, 6 Mei 2015

Jemaah Masturat 5-6 Mai 2015

Assalamualaikum...
Lama tak post sini.. Asyik post ke blog Rizuwan Enterprise je..

Inshaallah pagi ini ada sikit masa.. 3 minit. Post sekejap.

Jemaah masturat 5-6 Mei 2015 
------------------------------------------------------
Walaupun kami bercakap-cakap macam ayam dan itik sebab tak faham bahasa, tapi masa taklim macam boleh faham. siap flash back dalam versi BM. Tak mengantuk, siap mengalir air mata semasa dengar mereka baca doa.. Yang saya faham kalimah umat umat umat itu mereka ulang banyak kali. Kalimah iman iman iman itu banyak kali. Jauh mereka datang dari Shimala India selama 2 bulan. Pengorbanan besar demi iman, demi umat... Fikir risau umat. Moga Allah redha.


Jemaah masturat 5-6 Mei 
-------------------------------------------
Tuan rumah tak payah masak. Jemaah masturat nak masak sendiri. Capati dan lauk ayam resepi original dari India... 
Jauh chef ni datang... Siap masakkan, siap hidangkan dan jemput tuan rumah makan. Lepas makan, mereka tolong kemaskan. Persaudaraan hanya kerana Allah... Priceless!


Jemaah masturat 5-6 Mei 
-------------------------------------------
Mereka sangat taat pada amir sab.. Menu nak masak pun ditentukan oleh amir sab (ketua kumpulan) .. Mula-mula mereka hidangkan makanan untuk para suami. Selepas suami pulang ke surau baru para ahlia makan.. Mereka hanya makan selepas suami makan. Saya tak faham bahasa mereka, tak dapat bertanya tentang cara mereka khidmat kepada suami. Hanya dapat melihat sahaja.. Itupun sudah terpesona.


Jemaah masturat 5-6 Mei 
--------------------------------------------
Punyalah nyenyak tidur sampai mimpi indah. Tiba-tiba terjaga ada tamu jemaah masturat di tepi saya,atas katil saya! Dia kata "Taklim.. Taklim..." sambil senyum.Geram kena kacau tidur tapi tak mampu nak marah maka saya pun senyum. Sepatutnya memang saya akan bad mood kena paksa taklim sebab saya ni jenis tak boleh disuruh. Tapi dia sangat manis dan saya cair. Dia sangat pandai melayan Fayyadh sampai Fayyadh tak heran pada mama... Kuat sungguh aura dia,saya yang keras ni pun cair.

Jemaah masturat 5-6 Mei
-------------------------------------------
Ini kali ketiga terima jemaah masturat datang ke rumah.. Ini kali pertama terima jemaah masturat luar negara datang ke rumah.. Setiap kali jemaah nak datang, kami suami isteri akan sibuk mengemas rumah memandangkan rumah kami seperti kilang tempat kami berniaga. Terima kasih suami kerana bekorban tinggal di surau dan jadi driver @ runner untuk tetamu kita. Moga Allah berikan rahmat untuk mu.
 — feeling missing.


Jemaah masturat 5-6 Mei 
-------------------------------------------
Mengapa pergi menyusahkan diri terima jemaah masturat? 
Sebab... 
Nak recharge bateri iman...
Hari-hari lain mama sibuk urusan harian sampai kadang-kadang amal soleh terbengkalai. Apabila iman lemah, nak beribadah jadi malas. Yang wajib rasa berat maka yang sunat jadi culas.
Tak mampu mama nak jadi isteri yang baik dan ibu yang baik dalam keadaan bateri iman begini.
Maka kami terima jemaah masturat datang ke rumah. Jemaah masturat ini program untuk kaum wanita sahaja. Mereka datang hidupkan amalan sunnah seperti baca hadis, baca Quran, menjalani rutin harian cara sunnah dari awal bangun tidur sampai masuk tidur. Moga-moga dapatlah tuan rumah ni doa-doa mereka... Dapat juga aura mereka... Barulah semangat nak didik anak cara sunnah..



Jemaah masturat 6 Mei 
------------------------------------------
8.30 am Breakfast 
9.00 am Bayan in Urdu 
9.30 am Rest
11.00 am Taklim
12.30 pm Cooking + Zuhur
2.00 pm Lunch + Rest
5.00 pm Taklim
6.00 pm Bayan
6.30 pm Rest
7.00 pm Prepare for Maghrib + Isya
9.00 pm Dinner
10.30 pm 😴 zzzz sleep


Saya copy paste dari fb saya..

moga bermanfaat

1 ulasan:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam

Assalamualaikum... :)

Tunjukkan aku kawan jalan mana arah kejayaan....